Machines en hun elektrische diagnose – Level 2

Omschrijving

Het trainingsprogramma ‘Elektrische Signaturen Analyse’ richt zich op het verbeteren van kennis over onderhouds- en monitoringstechnieken, elektrische machines en falen, en analyse technieken die worden gebruikt bij door elektrische motoren aangedreven systemen. De leerinhoud is verdeeld in drie groeistadia: Basis, Goed, en Gevorderd.

In het beginstadium (Basis) ligt de nadruk op het begrijpen van het belang van het monitoren van elektrische machines en de balans tussen het vermijden van storingen en de bijbehorende kosten. Basis technieken voor machine monitoring en hun principes, evenals de match tussen machinefouten en de juiste onderhouds-/monitoringtechnieken, worden behandeld.

Het tweede stadium (Goed) gaat dieper in op elektrische machines en fouten. Deelnemers leren de werkingsprincipes van elektrische machines, de componenten die bijdragen aan foutgedrag, en het meten van elektrische signalen voor conditiebewaking. Ook wordt de toepassing van Electrical Signature Analaysis (ESA) bij het monitoren van complete aandrijflijnen geïntroduceerd.

Het laatste stadium (Gevorderd) verhoogt het begrip van diagnostische en analysetechnieken. Deelnemers verkennen gestandaardiseerde parameters voor de kwaliteit van de elektrische stroom, tijdreeksanalyse als functie van frequentie, en transformatietechnieken om het diagnostische slagingspercentage te verhogen. Casestudies bieden praktische inzichten in het toepassen van ESA in het veld en het vastleggen van indirecte foutmodi die mogelijk leiden tot directe fouten.

Leerniveau en groei

Onderhoud- en monitoringstechnieken

Basis

=> Basis

Elektrische machines en falen

Basis

=> Goed

Diagnostische en analysetechnieken

Basis

=> Goed

Leerinhoud

  1. Het werkingsprincipe van elektrische machines
  1. Componenten van elektrische machines en faalgedrag
  1. Meten van elektrische signalen met als doel conditiemonitoring
  1. Detecteren van elektrische machinefouten door gebruik te maken van elektrische signalen

Date

Mar 26 2024
Expired!

Time

08:00 - 17:00

Cost

€795.00

Location

ORBITS
Rekkemsestraat 169, 8510 Kortrijk

Organizer

ORBITS
Website
www.orbits.be

Who is MADI?

Who is MADI? MADI is not a person; it’s a buffet, perfectly aligned with your New Year’s resolutions.It’s a training buffet. MADI stands for Machinery

Read More »

Stay in touch with
the latest Orbits news!

Subscribe to our mailingslist

This website only uses essentiel cookies to ensure you get the best experience on our website.

Thank you for subscribing!

To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you. If you can not find your confirmation email in your normal inbox, it is worth checking in your spam or junk mail section.

Thank you for subscribing!

To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you. If you can not find your confirmation email in your normal inbox, it is worth checking in your spam or junk mail section.