–VOLZET– Opleiding lagerstromen in elektrische machines voorkomen en genezen

Je hebt misschien gehoord over de relatie tussen lagerstromen en elektromagnetische interferentie, maar je weet nog steeds niet zeker hoe je dit moet aanpakken. Begrijpelijk, want dit is een zeer complex onderwerp. Deze complexiteit heeft verschillende oorzaken: het is geen eenvoudige fysica, er zijn verschillende gradaties in lagerstromen en veel aanbieders van oplossingen op de markt. Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn. Vooral omdat je het probleem niet tot in detail hoeft te snappen, laat staan wiskundig te beschrijven, om voor een sluitende oplossing te kiezen. In deze eendaagse opleiding wordt het probleem op een eenvoudige manier beschreven én proactieve oplossingen aangeboden om de betrouwbaarheid van je machinepark te verhogen.

Na een algemene inleiding over de werking van elektrische machines en frequentiesturingen wordt er in detail besproken waar lagerstromen en dwaalstromen vandaan komen. Dit wordt pragmatisch en visueel uitgelegd. Ook de mogelijke gevolgen en risico’s worden behandeld. Hierna wordt er dieper ingegaan op het detecteren en meten van dwaalstromen met een focus op praktische tools. Daarna worden de mogelijke oplossen uitgediept. De dag wordt beëindigd met sprekende casestudies.

De opleiding is afgestemd op onderhoudstechniekers die vaak in contact komen met de gevolgen van lager- en dwaalstromen en het probleem grondiger willen snappen om toekomstig falen te vermijden. De lesgever beschikt over een grondige theoretische achtergrond, maar kan vanuit de ervaring en aan de hand van vele cases de praktische interpretatie duidelijk maken.

Inhoud:

  • S01: Elektrische machines en VFD’s
  • S02: Lagerstromen en dwaalstromen
  • S03: Detecteren en meten van dwaalstromen
  • S04: Oplossingen en casestudies

 

 

Date

Jan 16 2023
Expired!

Time

08:30 - 17:30

Cost

€795.00

Location

ORBITS
Rekkemsestraat 169, 8510 Kortrijk
Category

Organizer

ORBITS
Website
www.orbits.be

Who is MADI?

Who is MADI? MADI is not a person; it’s a buffet, perfectly aligned with your New Year’s resolutions.It’s a training buffet. MADI stands for Machinery

Read More »

Stay in touch with
the latest Orbits news!

Subscribe to our mailingslist

This website only uses essentiel cookies to ensure you get the best experience on our website.

Thank you for subscribing!

To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you. If you can not find your confirmation email in your normal inbox, it is worth checking in your spam or junk mail section.

Thank you for subscribing!

To complete the subscription process, please click the link in the email we just sent you. If you can not find your confirmation email in your normal inbox, it is worth checking in your spam or junk mail section.